Borgerskolen

Billeder fra Rettighedsrådets store Kick-Off-Fest d. 29. sep.
Det blev markeret med maner, at vi skal være en Rettighedsskole - der var taler, sang, popcorn, snacks, besøg af Hr. Skæg, ballonopsætning og en stor menneskekæde om skolen.
Vi takker for en god fest.

Vi skal være UNICEF Rettighedsskole

Fra dette skoleår starter Borgerskolen en rejse hen i mod at blive en ud af kun foreløbig 22 Rettighedsskoler i Danmark. Borgerskolen skal i samarbejde med UNICEF Danmark udvikle en profil som Rettighedsskole, som andre europæiske lande har haft stor succes med og med flotte resultater, der kan måles, ift. trivsel og læring.
FNs Børnekonvention er i fokus for denne måde at udvikle skolekultur på, og vi kan se frem til, at elever, lærere, pædagoger, ledelse og forældre gennem Rettighedsrådet og i dagligdagen, samarbejder om:
  -  At øge kendskabet til Børnekonventionen og viden om, hvordan man bruger den i sit skoleliv
  -  At styrke skolens små og store fællesskaber
  -  At skabe tydelige og trygge rammer for trivsel blandt skolens elever
  -  Et skoleprojekt, der både giver indsigt og udsyn
  -  En god ramme til det daglige arbejde med trivsel, vi i forvejen laver.
Baggrunden for denne kommende profil kan vi til dels takke Borgerskolens Store Elevråd for. De var på Landsmødet for Danske Skoleelever blevet præsenteret for FNs Børnekonvention og børnerettigheder; det ville de gerne vide mere om, hvorfor der blev arrangeret en tur ind til FN byen og Unicef i januar 2016. Herefter gik det stærkt - Unicefs repræsentant og oplægsholder havde været imponeret over vores elevers viden og engagement og snakkede med skolens ledelse omkring muligheden for at blive en Unicef Rettighedsskole. Det er vigtigt for skolen, at ønsket om en sådan profil er startet hos eleverne.

Dyk ned i det forskellige materiale og bliv klogere på, hvad det vil sige at være en Rettighedsskole og hvilke aktiviteter, der sker på Borgerskolen.

God fornøjelse
Mathilde, koordinator for Rettighedsrådet på Borgerskolen